Saturday, June 18, 2011

benci!!!

assalamualaikum..
ok, firstly aku nk remind, entry ini ditaip semasa keadaan tgh emo yg x terkawal!
bagi sesiapa yg x boleh tahan dgn ayat2 aku..
sila jgn baca!
dan kalau dah baca, x payah la nak mengumpat bagai!
habis kat sini je!
aku nak mengelakkan dr aku mndapat high blood pressure n tekanan perasaan yg melampu!
fuuhhhh!!! innn,,,,ooouttt~~

ok..
aku nk pesan sikit kat member2 yg seangkatan dgn aku...
x kesah la korang ni komisyen ngan aku ke idak ye...
yg penting..korang ni sama pengambilan ngan aku,,,,
ok kawan2..
aku benci gila nak mampos ngan org yg selalu secure..
beragak la beb!!
kau pikir tengkuk kau je~~
hidup x yah la nak menyabo org je..
kalau sekali sekala. kitorang bole terima lagi...
alaaaa, biasa la tu..
ada2 masa korg nk gak rehatkan..
so, dimaafkan laa...
tp..
kalau dah asyik2 muka yg sama je secure???
x bengkek jadinya?
x panas??
x berbulu mata kau tengok???
waaaahhhh wahhh wahhhh..
duk bising2 kta gaji sama banyak la..bagai la...
alih2 kau duk tido time org tgh training tu ape??
perghhh~~~
sedap2 kau buat taik mata, tambah lemak di perut, besarkan bontot...
kawan2 kau duk berhujan kan peluh??
wahai saudara dan saudari..
korang dah besar!
dah pandai fikir...
x perlulah kau dah kene band bagai baru kau nak terkedek2 turun latihan, kelas..
bila kau kene sound lebih sikit, atau pon de org gurau kasar ngan kau...
cth nye"eh, br nmpak batang hidung?? seronok tido kat bilik?? x turun pt?? x pon...ayt direct..eh, kau x secure harini?? selalu muka kau je yg secure?? (smbil buat muka sinis n jelingan paling annoying di abad ini!)
haaa, time tu kau pandai lak angin??
kau duk canang kat satu batalion..bahkan, kalau boleh 1 U ko nak canang bagai keburukan si pemerli...
ohhh, hakikatnya..mmg itu yg kau lakukan...
paling x boleh blah bila ada yg kaki secure..tp bab2 kene detail waktu hari bekerja, confirm2 akan tertera nama dia???
waaahhh, ape cer???
kau dh la secure cara keji.
skarang kau scure cara baik la konon...
kesimpulannya hidup kau penuh dengan sceure? gitu??
aahhh, mcm aku x taw cable2 korang...
tp kau melenting bila org duk bahan n sindir kau???
dasar x sedar diri...
aku x mengata sapa2..
tp sapa yg terasa diri dia tu KUAT SANGAT2 secure...
kau pandai2 la pk...
nak kata bodoh...
masing2 bijak..
dah masuk u pon...
aku x cakap yg aku bagus, yg aku ni perfect...
but sometimes manusia ada limitnya...
kau igt budak2 yg diam2 tu.. yg lurus bendul pegi semua perbarisan, ikut arahan2 yg x masuk akal tu x de perasaan??
come on la beb!!!
kita marah bila intake kita dipandang rendah!
kita marah bila intake kita dikutuk di cerca..
kita marah bila kita kena punishment depan junior..
walhal..
kita buat benda2 yg mendatangkan kemarahan tu semua...
kita kene ubah attitude kita dulu baru org boleh percaya ngan kita...
yg penting sekarang ATTITUDE!!
kalau kau nak org layan kau seperti senior n manusia...
berpewatakan lah seperti yg sepatutnya...
n mungkin akan ada yg mengutuk bagai bila baca entry ni..
n mungkin jua akan ada yg mengeluarkan ayat2 sebegini..
elleehhh, diri sendiri pon x betol, nak nasihat org! pergilah tgk diri kau dulu..
sy nak tegaskan..
sy bukan manusia PERFECT..
tp x salah untuk sy nasihat n remindkan rakan2 saya..
kalau tuduhan korang yg mengatakan eleehh, kaupon buat salah, nak nasihat org??
x kan maju lah kita...
baru nak nasihat kene sound macam tu..
x bermakna nasihat dr org yg kau pandang rendah itu x beguna..
kadang2. nasihat2 tu semua yg boleh menjadi kan kau manusia berguna..
terpulang...
aku hanya mampu menyampaikan..
tindakan dan perubahan dr kalian!

salam...





5 comments:

  1. Great!! very nice article!!

    ReplyDelete
  2. Great!! very nice article!!

    ReplyDelete
  3. suke2..mmg ad pn makhluk2 cm ni..bile kene sindir x sedar diri..nak melenting..hoho bosan wat keje ngn org cm ni

    ReplyDelete